Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS) Sıkça Sorulan Sorular

10 Ekim 2023 Salı

Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS)
Hakkında
Sıkça Sorulan Sorular

SORU: Personelim/Kullanıcıyım sisteme giriş yapamıyorum, ne yapmalıyım?
Cevap: Kurumsal e-posta adresiniz yoksa (giresun.edu.tr uzantılı), Bilgi İşlem Daire Başkanlığı web sayfasında Formlar başlığı altında bulunan E-Posta Başvuru Formu'nu doldurup, e-posta adresi almanız gerekmektedir.

SORU: "Aktif pozisyonunuz bulunmamaktadır." hatası alıyorum, ne yapmalıyım?
CEVAP: Sisteme giriş yapabiliyorsunuz fakat sistemde tanımlı pozisyonunuz yok ise ÜBYS Yardım Masasının destek numaralarını (1488-0, 1464-0, 1482-0 ) arayarak ya da ubysyardim@giresun.edu.tr adresine e-posta göndererek aktif pozisyonunuzu tanımlatmanız gerekmektedir.

SORU: ÜBYS'ye erişmek için belli bir tarayıcı kullanmam gerekli midir?
CEVAP: ÜBYS'ye herhangi bir internet tarayıcıdan erişebilirsiniz.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)
Hakkında
Sıkça Sorulan Sorular

SORU: EBYS belge gezgini ekranında birim klasörü görünmüyor yada Evrak ekleme ekranında sadece "KİŞİSEL" belge eklemeye izin veriyor, ne yapmalıyım?
CEVAP: Bu ilgili birimde pozisyon tanımlamasının olmadığı anlamına gelir, ÜBYS Yardım Masasının destek numaralarını (1488-0, 1464-0, 1482-0) arayarak yada ubysyardim@giresun.edu.tr adresine e-posta göndererek ilgili tanımlamanın yapılmasını bildirmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında sistemden çıkış yapıp tekrar giriş yaparak kontrol ediniz.

SORU: Evrak görüntüleme, havale etme ve paraflama işlemleri için e-imzamın bilgisayara takılı olması gerekir mi?
CEVAP: Belge imzalama işlemi gerektirmeyen tüm işlemlerde e-imzanızın bilgisayara takılı olma zorunluluğu yoktur. Sadece belge imzalama işleminde e-imzanızın bilgisayara takılı olması gerekmektedir.

SORU: E-İmza nasıl kurulur?
CEVAP: Window 32-bit İşletim sistemi kullanıyorsanız Java 32-Bit dosyasını, Windows 64-bit kullanıyorsanız Java 64-Bit dosyasını indiriniz.
Kamu SM Sürücü Yükleme Servisinden İşletim Sisteminize uygun sürücüleri indirip yükleyiniz.

SORU: E-İmza şifremi nasıl değiştirebilirim?
CEVAP: E-İmzanız bilgisayarınıza takılı iken Akis Kart İzleme Aracı programı çalıştırılır. Kart Okuyucu seçilir. Sol bölümde yer alan Pin Yönetimi butonuna tıklanır. Açılan menüden pin değiştir butonuna tıklanır. Eski pin ve yeni pin bilgileri girildikten sonra tamam butonuna basılır. E-İmza pin şifre değiştirme işlemi başarıyla tamamlanmış olur.

Yukarıda bulunanların haricindeki sorularınız için ubysyardim@giresun.edu.tr adresine mail atınız.